De Hoksebargse KWIS

Welkom!

De 2e Hoksebargse KWIS voor teams wordt georganiseerd op Burendag, 28 september 2024. Leuk voor alle inwoners van Haaksbergen. De CCH zet zich in voor een spannende, sportieve en vooral hilarische dag. Vooral leuk om dit met je buren te gaan doen, zodat je een actieve dag kunt organiseren zonder al te veel moeite ☺!
Welk team wint in 2024 de tweede editie? We gaan het 19 oktober zien.
TIP: Het Oranjefonds stelt gelden beschikbaar voor Burendagactiviteiten. Dit kun je aanvragen op hun website, let wel, tot uiterlijk 10 juli.

Aanmelden kan via de link hieronder.
Heb je vragen? Stel ze door een e-mail te sturen naar kwis@cchaaksbergen.nlDe samenstelling van het team mag zelf bepaald worden. Verzin een originele naam, want ook daar zou nog wel eens een waardering voor kunnen volgen.
 
"De KWIS-dag van de eerste editie was op zaterdag 23 september 2023. Om 15:30 uur was de foyer van De Kappen gevuld met teamcaptains die het KWIS-boek en hun tas op kwamen halen. Zo vroeg? Ja! Want dan konden kinderen ook meedoen en die bleken je hard nodig te zijn voor een aantal opdrachten.
Niemand bleef hangen, want er was werk aan de winkel! 
De organisatie had maar 3 weken om al die vragen na te kijken."

 TIP: (Lijkt het je leuk om mee te helpen met deze klus, meld je dan aan: kwis@ccHaaksbergen.nl).

De Feestavond
Dit jaar is de feestavond op zaterdag 19 oktober.
"Vorig jaar vond op zaterdag 14 oktober de feestelijke prijsuitreiking plaats waarbij ook de antwoorden bekend werden gemaakt, en dat was bij Het Hagen aan de Scholtenhagenweg. Ook hier begonnen we weer vroeg, om 18:30 uur, zodat ook de jongste deelnemers mee konden doen. Om 23:30 uur veegden we de laatste kwissers uit de zaal en ging het licht uit."


     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *      


De KWIS is het beste te maken op één centraal punt van waaruit gewerkt wordt en waar de antwoorden binnen zullen komen.
Dit kan een huiskamer zijn, een café, kantine, caravan, kerk, keet,  enzovoorts.

Zorg dat je de beschikking hebt over minimaal één fiets, een internetverbinding, digitale camera, flinke boodschappentas en een telefoon waarop je te bereiken bent en waarmee gebeld kan worden. Zonder deze middelen is deelname aan de KWIS vrijwel onmogelijk.

  
Via het speciale telefoonnummer dat in het KWIS-boek staat vermeld, communiceer je met de organisatie. Er zijn meerdere deadlines verdeeld over de KWIS-dag, dus lees het KWIS-boek en de regels goed door. Dat kan flink uitmaken in het aantal punten dat je scoort.
   


Wat ons betreft genoeg informatie zo: we dagen jullie uit! Welk team wordt de
winnaar van de 2e editie? Welk team maakt de meeste kans? Het team met de meeste
jongeren, mensen van middelbare leeftijd of de ouderen? Of juist het team dat een mix
heeft van alle leeftijden? Wie heeft de grappigste teamnaam? Wie is het gaafst gekleed? (want verkleden mag natuurlijk!) We gaan het zien, we gaan het beleven. Voor ons is het
belangrijkste dat jullie er allemaal heel veel lol in hebben.
Onmeunig veel plezier allemaal!

De KWIS-masters van de organisatie wensen jullie allemaal heel veel plezier. Moge het beste team winnen! Dit jaar zijn dat Frans, Han, Ingrid, Leonie en Tanja. En natuurlijk krijgt iedereen binnen de CCH de kans om mee te doen! 

PS:
    
Zetten jullie zaterdag 19 oktober alvast in je agenda voor de feestavond met de uitslag van deze 2e Hoksebargse KWIS? Deze avond vindt plaats in (.... spannend!....) in Haaksbergen met natuurlijk gezelligheid, lekkers en muzikale omlijsting. We starten 's middags, zodat ook de kinderen van de teams mee kunnen doen.

BELANGRIJK: Op de achterkant van het KWIS-boek kun je invullen met hoeveel mensen jullie denken te komen naar deze feestavond. We willen je vragen om dit in te vullen, wel zo fijn voor onze planning. De feestavond is gratis toegankelijk voor ieder teamlid dat heeft meegedaan in deze KWIS. Wil je je partner of kinderen meenemen en hebben zij niet meegekwist (huh, gek woord!), dan kan dat tegen een kleine bijbetaling van € 5,00 per extra persoon. 


 

AANMELDEN Q - Wanneer start de aanmelding?
A - Vanaf 1 mei kun je je team aanmelden.

Q - Wanneer en hoe laat begint de KWIS-dag 2024?
A - Op zaterdag 28-09-24 om 10.30 uur wordt gestart bij De Kappen. Daar worden de KWIS boeken opgehaald. Je hebt de hele dag de tijd, tot 20:30 uur.

Q - Wanneer is de feestavond met de prijsuitreiking?
A - Zaterdag 19-10-24 - tijd volgt z.s.m. 

Q - Hoeveel teamleden mag je aanmelden?
A - 10. Een team bestaat uit minimaal 6 leden (8-10 geeft meer kans op een goede uitslag) en maximaal 10 - ideaal is een team met verschillende leeftijden, een actieve fietsbrigade met uithoudingsvermogen want je wordt door je team overal naartoe gestuurd. Om alle opdrachten te kunnen maken heb je echt wel 6 tot 10 personen nodig - en dit jaar is er meer tijd dan vorig jaar, dus meer kans om de vragen en opdrachten tot een goed einde te brengen.

Q - Wat kost deelname?
A - Een team schrijft zich in voor € 30,00 en krijgt daarvoor een KWIS-boek, een dag gegarandeerde lol + een feest op 19 oktober.

Q - Is er een minimale leeftijd voor teamleden?
A - nope (het is wel handig om deels opvang te regelen, want voor kleintjes is het een intensieve dag). Er zijn meerdere opdrachten voor kinderen, dus extra lol!

Q - Wat kost het eindfeest op 19 oktober voor teamleden?
A  - Niks, nada, noppes als je mee hebt gedaan met de KWIS.

Q - Hoe is de proef-KWIS verlopen?
A -  Dat gaan we nog beleven. (Wil jij met een team proeflopen? Meld je aan! Let wel: dan kun je niet meer meedoen met de "echte" KWIS) 

Q - Hoeveel teams kunnen er meedoen?
A - Tot 25 teams kunnen zich voor deze editie inschrijven; de eerste editie telde 10 teams met meer dan 100 deelnemers.  
   

 

Download hier het KWIS-boek van 2023