LOCATIES

NIEUWE LOCATIE
Op zoek naar een repetitieruimte, studio of expositieplek?

Haaksbergen heeft prachtige locaties om te bekijken, te bezoeken en om uit te gaan! Van bijzondere architectuur en een prachtige eeuwenoude watermolen tot groene parken en een fantastisch buitengebied met o.a. het Lankheet, het Witte Veen, het Buurser- en Haaksbergerveen. 

Ook zijn er uitnodigende restaurants, gezellige cafés, een filmhuis, de MBS, prachtige kerken en gebedshuizen waar van alles mogelijk is op het gebied van kunst en cultuur, de Kunstzaal, een zwembad, Theater De Kappen en levendige muziekpodia, zoals bij Zeezicht, De Kappen en Het Hagen. Er zijn mooie verhuurbare ruimtes bij verschillende locaties. 
Ontdek de hotspots van Haaksbergen om te genieten van cultuur, entertainment en uitgaan, of om daar zelf iets te organiseren. Misschien heb je wel een oefenruimte voor bands beschikbaar, of zoek jij juist een studio, repetitieruimte of werkplaats. Bekijk ze hier allemaal.

Locatie aanmelden

Heb jij ruimte die prima kan worden gebruikt voor een cultureel doel, meld je locatie dan aan. Volg hiervoor de instructies van het opgaveformulier. CCH zorgt er voor dat ook jouw locatie in beeld komt.

Wil je redactionele aandacht voor jouw locatie? We hebben daarvoor een aantal opties. Hiervoor kun je het best even contact opnemen met de redactie. Redactionele aandacht wordt niet gegarandeerd, het is sterk afhankelijk van de hoeveelheid aanbod en de culturele relevantie van de activiteit en locatie. 
Heb je vragen? Mail met redactie@ccHaaksbergen.nl

Educatie
Bibliotheek in De Kappen

De Kappen is gevestigd in het centrum van het dorp en biedt o.a. onderdak aan een theater, bibliotheek, expositieruimte en een leescafé. 

Lees meer
Divers
Buitenexpo Park Scholtenhagen

Het Park Scholtenhagen, aan de zuidzijde van het dorp, heeft diverse schitterende voorzieningen. In het park ziet u een aantal prachtige beelden en de authentieke muziekkoepel.

Lees meer
Kunst
Buitenkunst Waterpark Lankheet

Om de kenmerkende punten in het Waterpark te accentueren (ingang, aanvoerkanaal, uitzichtpunt/Belvedère) is er kunst toegepast van de Arnhemse kunstenaars Niek Verschoor en Malou Busser. 

Lees meer
Divers
Café Winkelman

Café Restaurant / Cafetaria / IJssalon / Zalen: Bij ons kunt u terecht voor een hapje, drankje, ijsje, uitvoeringen, afhalen eten, vergaderen, feesten, optredens, condoleance, etc.

Lees meer
Divers
Café Zeezicht

De gezelligste kroeg van Haaksbergen waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje, met een verwarmd terras. Maar dat niet alleen, want regelmatig speelt hier een goede live band.

Lees meer
Divers
De Kappen

Dé ontmoetingsplek in Haaksbergen biedt een scala aan faciliteiten waaronder een bibliotheek, theater, keuken, bar, ontmoetingsplekken en Kunstzaal.

Lees meer
Divers
De Kornuiten

Aan de Markt in Haaksbergen vinden we De Kornuiten. Daar kunnen grote groepen worden ontvangen voor o.a. een diner, receptie, optreden, vergadering of feest.

Lees meer
Divers
Dorpswinkel Wildenborg

Als je wilt fietsen in het prachtige buitengebied van Haaksbergen, kun je fietsen huren bij Dorpswinkel Wildenborg in Buurse. Naast fietsenverhuur is er nog veel meer mogelijk.

Lees meer
Cultureel Erfgoed
Gebouw Irene, Buurse

Het gebouw kan voor veel toepassingen gebruikt worden. Als onderdeel van een groter evenement, als uitvalsbasis bij tochten, voor vergaderingen, exposities en bijeenkomsten. 

Lees meer
Muziek
Harmoniegebouw

De Haaksbergse Harmonie heeft een prachtig multi-functioneel gebouw dat ook voor verhuur van ruimtes beschikbaar is. Mail met: beheer@haaksbergseharmonie.nl vor informatie

Lees meer
Divers
Het Hagen Partycentrum

Het Hagen is een sfeervolle accommodatie midden in het groen van Park Scholtenhagen. Er is een ruime keuze aan zalen, geschikt voor intieme bijeenkomsten tot grootschalige evenementen.

Lees meer
Cultureel Erfgoed
Kleine Kerkje Buurse

Stichting KEB wilde het Kerkje behouden voor religieuze en maatschappelijke doeleinden. Het gebouw is beeldbepalend voor het dorp. Generaties Buursenaren hebben hier vanaf 1857 lief en leed gedeeld.

Lees meer
Expositie
Kunstzaal De Kappen

De Kunstzaal sluit naadloos aan bij de behoefte om schilderijen, foto’s, lithografieën of beelden te exposeren. De Kunstzaal is een volwassen onderdeel van De Kappen.

Lees meer
Kids
Maisdoolhof Buurse

Zodra de mais hoog genoeg is is het tijd om te dwalen in Maisdoolhof. Het “leukste uitje in de buitenlucht”. Niet alleen gezellig, maar ook super gezond! Boekingen: 06-30220160

Lees meer
Cultureel Erfgoed
Museum Buurt Spoorweg (MBS)

Bezoek Museum Buurtspoorweg en de stations in Boekelo en Haaksbergen waar veel te beleven, te leren en te zien is. Het museum is weer open vanaf 31 maart en kent vele bijzondere plekjes.

Lees meer
Muziek
Muziekkoepel Scholtenhagen

Rijksmonument De Muziekkoepel stamt uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Daarvoor had op dezelfde plek al een andere muziekkoepel gestaan. Perfect voor een mooi concert in de buitenlucht.

Lees meer
Cultureel Erfgoed
Oostendorper Watermolen

De Oostendorper watermolen is gebouwd in 1548. Het is een dubbele waterradmolen; op de rechteroever is een korenmolen met twee raderen en op de linkeroever een oliemolen met één rad.

Lees meer
Cultureel Erfgoed
Protestantse Kerk

Onder de locaties van de Protestantse kerk die niet alleen worden ingezet voor een eredienst, maar ook worden verhuurd, valt onder andere deze prachtige kerk aan de Jhr. Von Heijdenstraat.

Lees meer
Cultureel Erfgoed
Richtershof

Voor (koor)repetities, vergaderingen, evenementen en bijeenkomsten in het centrum van Haaksbergen, tot maximaal 100 personen. Ook zijn er meerdere kleine ruimtes voor maximaal 12 personen.

Lees meer
Cultureel Erfgoed
Schaapskudde Haaksbergen

In het Bezoekerscentrum aan de Schapendrift kun je heerlijk uitrusten na een wandeling die in de prachtige omringende natuur gemaakt kan worden - met of zonder gids.

Lees meer
Kids
Scouting De Klomp

Iedereen die interesse heeft voor de Klomp en misschien wel lid wil worden, mag vrijblijvend enkele keren komen om mee te doen met het spel van scouting. Daarna hoef je pas te beslissen of je lid ...

Lees meer
Kids
Scouting Han Jordaan

Lijkt het jou ook leuk om hutten in het bos te bouwen, je eigen brood op een kampvuur te bakken, tochten met een kompas te lopen of op kamp te gaan en in een tent te slapen? Mail ...

Lees meer
Kids
The GAP Haaksbergen

Een tijdelijk groen ontmoetings- en bewegingspark in het centrum van Haaksbergen, het nieuwe groene hart van Haaksbergen.

Lees meer
Divers
Toeristisch Informatiepunt

Voor informatie over bezienswaardigheden en evenementen in Haaksbergen kun je ook terecht bij de TIP in De Kappen. Ook is hier ticketverkoop voor voorstellingen in De Kappen en voor de Buurser pot.

Lees meer
Educatie
Veldwerkcentrum landgoed Lankheet

Op Lankheterweg nr. 6 is het Veldwerkcentrum van het landgoed gevestigd, dat onderdeel is van het Lankheet. Hier vertrekken de excursies in het waterpark en wordt scholing gegeven.

Lees meer
Cultureel Erfgoed
Waterpark Het Lankheet

Lankheet is een middeleeuws landgoed met bossen, beken, heidevelden, vloeiweiden, veentjes, vennen en oude boerenerven met er omheen hooilanden en hoger gelegen akkers, de zogenaamde essen.

Lees meer